Liste rezultate 2025
PARK TOUR ROMANIA, ediția 2
Detalii tehnice
Ne face plăcere să vă invităm la evenimentul nostru sportiv, antrenament oficial de Orientare, Park Tour București – Titan.
Vom avea o varietate de trasee de orientare pentru toți participanții, indiferent de vârstă sau nivel de aptitudini fizice.
(coordonate: 44.42022, 26.15007)
Curse/categorii:
Termen de înscriere: 07.12.2023.
Costuri de participare: Fam.- 10 lei; max.14 ani - 15 lei, 15-18 ani și Open - 20 lei.
Activitatea se închide în funcție de sosirea participanților din traseu. Demontarea poligonului se face cel târziu la ora 13:30.
Participarea se face pe propria răspundere.
Evenimentul este înregistrat și se organizează cu acordul Primăriei Sector 3, București.
Pentru înscrieri: https://www.orienteeringonline.net/ (Park Tour București) sau pe email. Am citit și sunt de acord cu regulile impuse!
Regulament/ Declarație pe propria răspundere
Prin înscrierea la acest eveniment, înseamnă că ați citit și v-ați dat acordul să respectați condițiile de participare impuse și vă asumați următoarele puncte pe propria răspundere:
ABC Orientare
Ce este orientarea?
Se spune că cei ce practică orientarea au mintea ascuțită a unui șahist și calitățile fizice ale unui atlet, deoarece acest sport dezvoltă atât concentrarea, gândirea strategică, capacitatea de a lua decizii, cât și abilitățile fizice. Orientarea poate fi practicată de oricine, de la copii, adulți, seniori, la persoane cu dizabilități.
Cursa de orientare se desfășoară în zone de şes, deluroase, muntoase, împădurite, dar și în parcuri şi oraşe. Aceasta presupune parcurgerea unui traseu într-un timp cât mai scurt, orientarea în teren făcându-se cu ajutorul unei hărți și al unei busole.
Pe traseu sunt instalate posturi de control pe care urmează să le identificăm cu ajutorul unei hărți, pe care acestea sunt marcate. Trebuie să alegem rutele (nemarcate) între posturile de control cu ajutorul hărţii şi al busolei şi să parcurgem traseul contratimp, atingând toate punctele, în ordinea dată. Harta conţine informaţii detaliate asupra terenului (planimetria, vegetaţia, relieful, vizibilitatea etc). Participantul trebuie să citească harta, interpretând corect informațiile oferite de aceasta și, în timp ce aleargă, să ia decizii în alegerea celei mai bune rute.
Cum se desfășoară cursa de orientare?
Desfășurați harta de concurs, atât cât este nevoie pentru a vedea secțiunea de parcurs și țineți harta în poziție orizontală, astfel încât să aveți înaintea voastră direcția rutei de parcurs..
Plasați latura busolei (tip Sport) de-a lungul rutei pe care vreți să o parcurgeți
Cu harta în mână și busola fixată pe hartă, începeți să vă rotiți pe loc până ce acul magnetic al busolei devine paralel cu liniile Nord-Sud de pe hartă (atenție, capătul de Nord al acului magnetic să fie într-adevăr spre Nordul magnetic). În acest moment sunteți cu fața înspre directia pe care doriți să o urmați. Busola de tip Sport se ține de obicei în mâna opusă celei care ține harta de concurs. De mare importanță este ca busola să fie ținută orizontal, pentru ca acul magnetic să se miște liber. Harta și busola se țin la un nivel mediu al corpului, iar pentru liniștirea mișcărilor acului magnetic se pot face scurte opriri.
Dupa ce ați ajuns la punctul dorit de pe teren, continuați să citiți harta și să fixați cu vârful degetului mare punctul de pe hartă în care vă aflați la momentul respectiv. Când poteca sau linia conducătoare își schimbă direcția, mutați vârful policelui în punctul unde doriți să ajungeți.
Rotiți harta astfel încât să fiți tot timpul cu fața pe directia spre noul punct de atins și orientați corect harta, în așa fel încât acul magnetic al busolei să fie paralel cu liniile Nord-Sud ale hărții de concurs, iar capătul roșu de Nord al acului magnetic să indice sigur Nordul magnetic.
Atenție: Păstrați orice dispozitiv electronic departe de busolă, pentru a nu o deregla.Telefoanele mobile sau alte obiecte electronice pot modifica câmpul magnetic al busolei și acul poate să nu mai corespundă nordului.
Odată ce ați găsit toate balizele în ordinea corespunzătoare și ați trecut de linia de sosire, nu vă rămâne decât să aruncați un ochi la rezultate: clasamentul final al unei curse se face în funcție de cronometru și de verificarea și validarea trecerii pe la fiecare punct de control, cu ajutorul sistemului electronic de însemnare, citit la sosire de computerul GEC (Gestiunea electronică a cursei).
De ce să practicați orientarea?
În primul rând, pentru că bine să învățați să vă orientați, să luați decizii bune și să găsiți drumul în împrejurimi necunoscute. Faptul că ne bazăm din ce în ce mai mult pe GPS și pe dispozitive electronice pentru a ne deplasa, ne face să ne pierdem capacitatea de a ne orienta în spațiu, ceea ce este în detrimentul nostru, pentru că se pot ivi situații în care nu avem aceste dispozitive la dispoziție și atunci capacitatea noastră de orientare poate fi esențială pentru supraviețuire.
Apoi, prin cursa de orientare se obţine rezistenţă mărită la efort, precum și îmbunătăţirea stării psihice. Evoluarea în teren necunoscut aduce cu sine stăpânirea de sine, curajul, voinţa şi încrederea în forţele proprii. Numeroasele probleme pe care le întâmpină un practicant al orientării în parcurgerea traseului şi care permit o gamă largă de soluţii, dezvoltă mobilitatea gândirii, spiritul inventiv şi creativitatea. Totodată, prin practicarea orientării se câştigă abilitatea a lua decizii și viteza de reacție.
În cele din urmă, cursa de orientare este și o ocazie de a vă bucura de natură în împrejurimi deosebite și de a vă face cunoștințe noi. Cu alte cuvinte, o modalitate foarte bună de a vă reîncărca bateriile.
Vă întrebați dacă vi se potrivește orientarea?Vă puteți alege cursa de orientare în funcție de terenul preferat sau de sportul care vă place: drumeție, mers, alergare, MTB, schi sau caiac, cursa de orientare poate fi practicată prin oricare dintre aceste sporturi. Mai mult, pe lângă sporturile clasice în natură pe distanță lungă sau medie, cursa de orientare a început să includă mai multe variante, precum: alergare de viteză în oraș, alergare în pereche sau în echipă, multisport etc.
În funcţie de distanţele traseelor de parcurs de către sportivi, competiţiile de orientare sunt: Sprint, Medie şi Lungă Distanţă, Semimaraton. De asemenea, sunt populare şi concursurile de Noapte, de Echipe şi de Ştafetă. Dificultatea tehnică şi fizică a traseelor variază în funcţie de vârsta şi sexul sportivilor. De la copii până la seniori, generaţii întregi practică sportul pădurilor. Orientarea este sportul civilizaţiei moderne în sensul că oferă omului tot ce îi lipseşte mai mult şi anume mişcarea în aer liber. Vă așteptăm alături de noi!
Open, Cupa Chimia-Purolite, 27 August 2022 ...
Orientare, Cupa Orașul Victoria, 23-24 august 2022 ...
GRAND PRIX ROMANIA
Orientare
Turism sportiv
11th South East European Orienteering Elite Championships
10th South East European Masters Orienteering Championships
6 zile de sport, cu posibilitatea de a participa la toate probele. Alte activități sportive si turistice din zonă: forest run, turism sportiv, radioorientare, paintball, cicloturim, turism cultural.
Orientare, Turism Sportiv și Alergare, la poalele masivului Făgăraș
Munții Carpați, România
Sport natură sănătate
Alergare Montană - Open Free GPR, 27 august 2022 ...
Turism Sportiv, Trofeul Făgărașului, 26-28 august 2022 ...
Orientare - Open, Grand Prix Romania, 24-28 august ...
Contact: skating.ro@gmail.com
grandprixromania@
Pagină web oficiala Grand Prix Romania 2024 - Stei, Padis, jud. Bihor, Romania
Parcarea pentru Winter Run Buridava se poate face în apropierea primăriei Ocnele Mari
Parcarea se poate face în spațiul special amenajat al salinei, contra cost.
"Pentru fiecare persoană, sportul este un prilej de îmbunătățire a felului său de a fi"